Categoria: Arròs
Dificultat: Mínima
Temps: 50 min
1 cuixa i besanca de pollastre (ossos i carn separats)
200 g de magre de porc a taquets
200 g de cigrons remullats
½ bajoca roja trossejada
½ pota de porc en dos trossos
1 botifarra de carn
½ cabeça d’alls
1 tomaca ratllada
4 tasses de café d'arròs
8 tasses de café d’aigua
2 culleres de café plenes de sal
1 cullera sopera d’oli d’oliva
Colorant o safrà
Posem en l’olla a pressió la pota de porc, els ossos de pollastre, els cigrons, l’aigua, sal i safrà.
La tanquem i la posem al foc, quan faça soroll el vapor, a potència mitja durant 20 min.
Mentres, en un perol, sofregim els alls i la bajoca roja trossejada, a foc mig.
Quan estiga un poc cuit afegim la carn i, quan aquesta estiga daurada, la tomaca triturada.
Ho remenem varies vegades i quan s’ haja consumit un poc la tomaca aboquem l’arròs, remenem vàries vegades i apaguem el foc.
Engeguem el forn d’aire a 200° perquè vaja escalfant-se.
En una olla de fang per al forn (de 30 cm de diàmetre) aboquem el contingut del perol amb tots els ingredients sofregits, a continuació el contingut de l’olla a pressió excepte els ossos de pollastre.
Remenem amb compte, perquè es mesclen tots, i decorem amb la bajoca roja i la botifarra a tallades (han de quedar lleugerament ofegades en el caldo).
Introduir-ho al forn a altura mitja durant 35 min i, després, deixar reposar.