Categoria: Arròs
Dificultat: Mínima
Temps: 35 min
1 ales de pollastre
200 g de magre de porc a taquets
1 creïlla mitjana
3 dents d’all
1 tomaca ratllada
2 o 3 rodanxes de sobrassada
4 tasses de café d'arròs
8 tasses de café de caldo
1 cullera de café de sal
1 cullera sopera d’oli d’oliva
Colorant o safrà
En un perol afegim l’oli, els alls i la carn, ho remenarem amb freqüència a foc mig.
Quan estiga daurat posem la tomaca triturada.
Ho remenem vàries vegades i quan s’ haja consumit un poc la tomaca aboquem l’arròs, remenem vàries vegades i posem el caldo de pollastre.
Engeguem el forn d’aire a 200°C perquè vaja escalfant-se.
En una olla de fang per al forn (de 30 cm de diàmetre) aboquem el contingut del perol.
Remenem amb compte i decorem amb la creïlla a tallades i pessiguets de sobrassada (han de quedar lleugerament ofegats en el caldo).
Introduir-ho al forn a altura mitja durant 35 min i, després, deixar reposar.
(Per a 12 racions duplicar els ingredients).