Categoria: Pasta
Dificultat: Mitja
Temps: 30 min
Per als canelons:
12 canelons cuits o remutllats
12 tallades de pernil dolç de la mida del caneló
12 tallades de formatge de la mida del caneló
Formatge per a gratinar
Per a la beixamel:
2 culleres ben plenes de farina
1 litre de llet
Una cullerada sopera de mantega
Una ceba xicoteta
Sal al gust
Una vegada cuits o remullats els canelons, els col·loquem separats damunt d'un un drap de cuina net.
Els enrotllem amb el pernil i el formatge, i els deixem a les cassoletes o safata de forn.
Per una altra banda, sofregim la ceba tallada xicoteta amb la mantega i la sal.
Quan estiga daurada, afegim la farina i remenem constantment perquè es torre.
De seguida, posem la llet i, amb la batedora elèctrica, ho triturarem perquè quede fi.
No parem de remenar durant els propers 20-25 minuts, fins que tinga un textura adequada.
Aboquem la beixamel sobre els canelons, cobrint-los.
Afegim formatge ratllat per damunt i ho introduim al forn, per a gratinar (uns 5 min).
Deixar reposar uns minuts abans de servir-los.