Categoria: Massa
Dificultat: Mínima
Temps: 30 min
Per a la massa:
100 ml d’oli d’oliva
200 ml d’aigua
50 g de rent (del de fer pa)
1 pessiguet de bicarbonat
1 cullera de café de sal
1 ou
Farina, la que admeta
Per a complementar-ho:
Tomaca fregida casolana
Formatge per a gratinar
Tires de bacon
Botifarres i llonganisses
Calfem l’aigua per a desfer, en ella, el rent.
Després, afegim la resta d’ingredients, excepte la farina, que la posarem a poc a poc fins que, amassant-ho, quede una bola compacta però molleta.
L’escamparem i estirarem en la safata del forn, cobrint-la completament.
Deixarem que puge durant 30 min.
Calfar el forn d'aire (només el ventilador) a 175°C.
Omplir la meitat amb farina per damunt, un rallet d’oli i sal, al gust.
Disposar damunt les llonganisses i les botifarres.
L’altra meitat amb tomaca, bacon i formatge per a gratinar.
Coure-ho durant 30 min a mitja altura.