Categoria: Pasta
Dificultat: Mitja
Temps: 20 min
8 cigales sense cap
200 g de gamba pelada i calamar trocejat
4 tasses de cafè de fideu cabellín
8 tasses de caldo de marisc
1 taça de pèsols
Dos trossos de bajoca roja tallada a quadradets
Tomaca, ratllada per a sofregir
Oli d'oliva
Sal i pimentó de la Vera, al gust
Sofregir les cigales amb l'oli i sal, fins que tinguen color. Després, les treiem i les pelem.
Afegir la bajoca, els pèsols, el calamar i les gambes, i seguim sofregint-ho.
Després d'uns minuts (5-10) afegim la tomaca ratllada.
Cal anar remenant de tant en tant.
Quan estiga tot sofregit, afegir el caldo de marisc i, quan comence a bollir, els fideus.
El temps de cocció és d'uns 10 min.
Anar baixant el foc, segons convinga; i, quan no quede caldo, apagar el foc i tapar perquè repose uns minuts